Islamofobie beïnvloedt Venlo

Islamofobie-venlo

Nederland heeft door de jaren heen geen goede relatie gehad met de religie van de islam. Dat is ironisch gezien de islam de tweede meest overheersende religie in het land is. Moslims zijn sinds decennia naar Nederland immigreren en blijven dit nu doen. Afgezien van asielzoekers spelen huwelijksmigratie en familieherenigingswetten ook een belangrijke rol om meer en meer moslims in het land te brengen. De prevalentie van haatmisdrijven en anti-moslimgemeenschappen is niet erg verrassend, en er zijn groepen in het land die zich inzetten voor het bestrijden van schadelijke religieuze gevoelens.

Gemeenschappelijke Riots:

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vond in de periode tussen 23 november 2004 en 13 maart 2005 bijna 31 gevallen van rellen tegen islamitische moskeeën en scholen. De groeiende paranoia tegen de islam door de wereldwijde terroristische fronten heeft Nederland niet als de nederlandse begon een angst en een wrok tegen deze immigranten te halen. Als gevolg daarvan zijn er sindsdien een aantal gevallen gemeld.
Een groep extreemrechtse extremisten richtte onlangs een moskee in Zuidoost-Nederland. Deze moskee is nog in aanbouw, en de kerkhoofd meldde het incident.

De verre rechtse beweging genaamd ‘Identitair Verzet’ was tegen de islam en moslims, en supporters zetten banners op de onderbouwde Tevhid moskee in Venlo stad. Ze dronken de banners op de daken zodat iedereen hun boodschap duidelijk kon zien.

Ahmet Dursun, de Tevhid Mosque-hoofd, heeft zijn teleurstelling uitgesproken. Terwijl zij hadden weten dat hun buurtgebied zwaaide met veel extremistische rechtsvleugels, hadden ze niet zo’n directe aanval verwacht. Volgens hem heeft de kerk de steun van de burgemeester en andere prominente ambtenaren. De nodige maatregelen zullen worden genomen om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden.

De extreem-rechtse extremistische radicalen die deze overtreding hebben georganiseerd, hebben banners gebruikt die de moslims gevraagd hebben om weg te blijven van het land dat uitsluitend aan de Nederlanders behoorde. De banner, in het Turks en het Nederlands, verklaarde dat moslims onwelkom waren in de buurt.

De groep heeft hier niet gestopt en foto’s genomen van de banners die ze op sociale media hebben geplaatst. Ze hebben ook de foto’s online verspreid en beweerden dat ze de moskee hadden overgenomen.

Andere incidenten:

Dit is niet het eerste anti-moslim-incident dat zich heeft voorgedaan. PEGIDA, dat een anti-moslimgroep is naar de rechterkant gericht, gericht op een Selimiye-moskee die in Veghel werd gebouwd. Onder hen kan een school voor kinderopvangers in Leiden het ook niet schrappen.
Als de anti-moslimcampagnes niet gedempt worden, dan zijn er ernstige gevolgen. De overheid probeert maatregelen te nemen zodat gemeenschapsgeweld de fundamentele wetten van de mensheid niet overhaalt. Terwijl terrorisme een grote zorg is, is het niet eerlijk om alle mensen die tot de islam behoren als potentiële gevaren voor de maatschappij te richten. Nederland is altijd welkom van immigranten en er moet geprobeerd worden om zo te blijven. Targeting plaatsen van aanbidding is een directe aanval op de vrijheid van mensen om de religie van hun keuze uit te oefenen.